Ik start de dag in mijn hotelkamer. Ik werk een aantal verslagen af en ik lees nog eens door het curriculumvoorstel voor Public Health om dat te vergelijken met de input van de voorbije dagen.

Tegen kwart voor 12 vertrek ik naar de Farm, want we hebben over de middag een Zoomcall met Marius Murongo van de faculteit Agriculture van Uganda Martyrs. Marius vertelt over de curriculumvereisten voor een Bachelor in Agriculture door NCHE, over hun hybride model voor het bachelorprogramma over de begeleiding tijdens afstandsonderwijs, over instroomcijfers en uitstroommogelijkheden.

Na de zoomcall ga ik naar mijn bureau, maar dan blijkt de sleutel onvindbaar. Ik mag me installeren in het bureau van Henrietta terwijl zij naar een vergadering is. Na anderhalf uur moet ik echter mijn werk staken, geen internet meer. De data op mijn Oegandese SIM-kaart zijn opgesoupeerd. Ze hadden mij al eens gezegd dat ik met *185# data kan bijkopen. Ik besluit om dat eens te proberen. Achter dat nummer *185# gaat een wonderlijk keuzemenu schuil. Ik moet eerst kiezen welke mobiele dienst ik wil gebruiken. Naast telefoon en internet kun je op je gsm ook mobile money en andere diensten hebben. Ik kies voor de bel- en internetbundels. Dan moet ik kiezen of ik een bundel wil voor bellen, sms'en of data. Ik kies data. Dan moet ik kiezen of ik dat wil voor dit nummer of een ander nummer en dan krijg ik een rijtje namen van bundels. Ik verken er een paar en besluit dat de weekbundel van 5 GB het best past bij wat ik nodig heb nu. Het gaat allemaal goed tot ik effectief wil bevestigen. Dan heb ik een of andere PIN-code nodig. Misschien kan Jenny me daarmee helpen. Zij gaf me de SIM-kaart. Ik sluit Henrietta's bureau af en ga de sleutel afgeven op het laatste bureau op de gang. Ik leg mijn probleem uit en Rogers besluit om met me mee te lopen tot bij Jenny in de clinic. Hij vertelt me terloops dat hij ook de sleutel heeft van mijn bureau. Daar was die dus. Jenny kent ook de PIN-code voor de kaart niet. Maar mijn probleem kan opgelost worden als ik Airtime koop in de kanteen. Rogers neemt me mee naar de kanteen. De bundel die ik wil kopen kost 20.000 shilling en dus vraag ik in de kanteen om dat bedrag aan Airtime op mijn nummer te zetten. In de kanteen pakt het meisje achter de desk een GSM. Ze geeft mijn nummer en het bedrag in en ik betaal haar in cash. Rogers bestelt mijn bundel et voilĂ  daar is het internet weer. We gaan terug naar onze containerblok. Rogers opent mijn bureau en dan blijkt dat daar thee klaar staat met een snack van gekookte eieren. Het water is nog heet. Ik neem thee met verse geraspte gember. De eieren laat ik links liggen. Ik werk nog door tot 16u. Dan voel ik de vermoeidheid van de voorbije dagen toeslaan. Ik stuur nog een bericht met mijn werk van vandaag en plan voor morgen naar mijn collega's en neem dan afscheid. Ik loop nog even langs de farm en ga dan naar mijn hotel.